Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Apakah ubat pernafasan setiap hari?

Anonim

Halo dok saya melalui serangan Saya sudah mengalami kesakitan lebih seminggu dalam lubang pit, walaupun saya telah mengambil ubat penghilang rasa sakit dari klinik tetapi masih pedih ulu hati terus Melanjutkan maklumat dok mesti dengan mana-mana ubat lain supaya kesakitan dapat sembuh kerana sakit setiap hari di dalam lubang hati ia merasa lebih kuat. ""

Terima kasih Yutavia Luvy untuk pertanyaan di forum, pedih ulu hati boleh disebabkan oleh pelbagai keadaan seperti:
- pedih ulu hati
- Gejala awal apendisitis
- pancreatitis
- masalah jantung
- Kanser gastrik

Heartburn adalah penyebab sakit yang mendasari di sekitar perut. Keadaan ini terjejas oleh pelbagai sebab seperti keadaan makan tidak teratur, makan makanan yang mencetuskan pengeluaran asid perut yang berlebihan, jangkitan bakteria tertentu, keadaan tekanan, atau mengambil ubat tertentu yang boleh menyebabkan kesan sampingan pada perut. Dalam keadaan ini, umumnya seseorang dapat mengalami gejala seperti:
- pedih ulu hati
- kembung
- kerap belerang
- boleh disertai dengan muntah muntah

Dalam keadaan ini, anda masih boleh berunding dengan doktor yang berkaitan untuk melakukan pemeriksaan semula untuk memastikan keadaan yang anda alami pada masa ini, selain keadaan ulser yang berterusan harus dinilai sama ada oleh sebab atau keadaan lain.

Berikut adalah artikel mengenai pedih ulu hati

Jadi dari saya, semoga ia dapat membantu
Dr. Christian Chandra

"