Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Adakah terdapat wanita yang tidak mempunyai selaput dara?

Anonim

Adakah benar bahawa wanita iklan tidak mempunyai membran darah? ""

Selamat siang, terima kasih kerana bertanya. Istilah yang sebenarnya sebenarnya adalah selaput dara, atau dalam bahasa perubatan yang disebut selsema. Hymen adalah salah satu bahagian tubuh wanita yang sebenarnya merupakan 'sisa' perkembangan janin. Maka apabila ia dilahirkan, selaput dara tidak mempunyai fungsi tertentu untuk tubuh manusia. Hymen terletak berhampiran pintu masuk vagina dan terdapat pelbagai bentuk selaput dara, untuk maklumat lanjut, lihat gambar di bawah.

Mengenai soalan anda, benar ada wanita yang tidak mempunyai selaput dara atau selaput dara. Tetapi jika soalan anda berkaitan dengan seorang wanita yang tidak berdarah semasa hubungan seks untuk kali pertama, selain kemungkinan bahawa dia tidak mempunyai selaput dara, kemungkinan selesema telah terkoyak sebelum ini.

Mengeluh di sini tidak bermakna dia telah melakukan hubungan seks sebelum ini. Hymen boleh dikoyakkan kerana pelbagai perkara lain, seperti berbasikal, kemalangan, jatuh, meregangkan kaki anda terlalu luas seperti di gimnastik gim atap, dan apabila melancap. Jadi sesungguhnya, walaupun sering difahami bahawa pembuangan darah menunjukkan bahawa wanita itu tidak pernah melakukan persetubuhan sebelum ini, tidak pendarahan tidak bermakna dia pernah. Oleh itu, semoga menjawab soalan anda.

"