Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Bagaimana untuk menangani tulang paha yang patah selama bertahun-tahun

Anonim

ini dokumentasi, 5 tahun yang lalu saya mengalami kemalangan, dan tulang paha saya pecah saya dibawa ke ubat patung shaman tetapi hasilnya sama sekali tidak tulang paha saya tidak mempunyai sambungan sama sekali. dan sehingga kini paha saya dapat bengkok walaupun sakit tidak lagi menjadi dermaga, bahkan sekarang saya dapat berjalan dan kesakitan tidak lagi menjadi dermaga tetapi kaki kanan saya jauh lebih pendek daripada kaki kiri saya. Saya berasa sangat teruja jika saya mengetuk pantat paha saya, bolehkah anda memecahkan tulang paha saya, yang telah pecah selama 5 tahun, menyambungkan dok lagi? walaupun ia lebih pendek daripada 3 atau lebih 5 cm, tidak apa-apa atau tidak, seperti sekarang. hanya naik dan turun dok. Saya selalu merasa rendah diri dengan kawan saya, doc, terima kasih doc, saya memerlukan bantuan daripada saya. "

Hi Parholong,

Satu tulang paha yang benar-benar pecah dan tidak menyambung selama bertahun-tahun biasanya akan menyebabkan kerosakan kekal kepada saraf dan otot di sekelilingnya.

Sudah tentu prosedur pembedahan berulang dapat dilakukan dengan terlebih dahulu menilai kembali kondisi kaki / paha Anda pada saat ini. Sila berunding dengan pakar bedah ortopedik untuk kes ini, dan bincangkan kemungkinan kemungkinan rawatan perubatan.

Anda boleh mencari pakar bedah ortopedik melalui laman berikut: Doktor Ortopedik.

Jadi, semoga ia dapat membantu.

"