Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Ciri-ciri dan penyelesaian untuk pengendalian ejakulasi pra-matang

Anonim

Doc ... keluar air cair dari kawasan v suami termasuk ejakulasi pra-matang? Bagaimana anda mengendalikan dok? ""

Selamat malam, terima kasih kerana bertanya. Ejakulasi pramatang adalah keadaan di mana seorang lelaki menjerit, merembeskan sperma atau mencapai klimaks seksual terlalu cepat. Takrifan terlalu cepat di sini adalah ejakulasi yang berlaku sebelum atau hanya beberapa saat selepas penembusan seksual.

Sekiranya suami anda, kami minta maaf tetapi kami tidak faham apa yang anda maksudkan dengan mengeluarkan air cair dari kawasan suami v. Jika apa yang anda maksudkan oleh kawasan v adalah apa-apa pangkal paha, kami masih tidak dapat mengetahui di mana cecair itu berasal. Adakah anda bermaksud keluar dari zakar, buah zakar atau kulit. Satu lagi kes apabila anda memanggil kawasan V wanita atau 'Miss. V 'maka istilah ini lebih sering digunakan untuk merujuk kepada organ-organ faraj pada wanita. Apa yang jelas, jika anda ingin menyampaikan sebenarnya tidak memenuhi kriteria untuk definisi ejakulasi pramatang yang telah kami sampaikan pada mulanya, maka ia bukan ejakulasi dini.

Jadi di sini kita akan mengandaikan bahawa anda bermakna pelepasan cecair dari zakar suami anda. Jika ini bukan apa yang anda maksud, kami memohon maaf atas salah faham dan sila buat soalan baru.

Pelepasan dari zakar yang bukan cecair sperma dan bukan air kencing, boleh disebabkan oleh beberapa penyakit:

  • Gonorrhea
  • Chlamydia
  • Balanitis
  • Kanser zakar

Nasihat kami, jika anda tidak pasti tentang apa yang keluar dari zakar anda, atau pelepasan itu tidak berkaitan dengan suami anda melakukan aktiviti seksual, anda harus berunding dengan suami anda kepada pakar dermatologi. Doktor anda kemudian akan meminta suami anda tentang sejarah penyakit dan sejarah aktiviti seksual setakat ini, melakukan pemeriksaan secara langsung dengan melihat zakar suami anda, dan jika ada cecair, kemungkinan ada beberapa cecair akan diambil untuk penyiasatan lanjut di makmal. Penanganan yang akan diterima oleh suami anda bergantung kepada keputusan peperiksaan ini.

Sementara itu, elakkan daripada melakukan seks terlebih dahulu, jaga kawasan kelamin suami anda membersihkan dengan sentiasa menukar seluar, elakkan mengambil ubat yang tidak disyorkan oleh doktor, elakkan tekanan dan asap rokok, juga mengambil makanan yang kaya dengan nutrien untuk meningkatkan ketahanan. Kami harap anda dan keluarga anda sentiasa sihat.

Itu sahaja, semoga membantu.

Dr. Amadeo D. Basfiansa

"