Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Fungsi Hermuno

Anonim

selamat malam dok, saya ingin bertanya hermuno apakah fungsi sebenar? dan adakah ia baik untuk digunakan dengan kerap? terima kasih ""

Hello

Hermuno dikatakan sebagai ubat anti-parasit yang mengandungi zat dan herba organik. Komposisi etrtera pada pembungkusan termasuk Andrographis panniculata, centella asiatica, curcuma xanthoriza, dan phyllantus niruri. Beberapa kandungannya dikatakan mempunyai bahan aktif terhadap jenis tertentu mikrob dan mengurangkan keradangan. Tetapi dari segi perubatan, tidak ada penyelidikan yang mencukupi dan melalui semua bentuk ujian klinikal untuk menilai kesannya dalam jangka pendek dan panjang. Saya tidak boleh mengesyorkan ubat atau menilai fungsi ubat herba ini.

Bagi pilihan untuk mengambilnya, ia dikembalikan kepada setiap individu. Apa yang perlu dipertimbangkan ialah kehadiran atau ketiadaan BPOM yang dikeluarkan oleh kerajaan mengenai kesahihan, keselamatan dan kebenaran rasmi untuk mengedarkan dadah. Adalah disyorkan supaya berhati-hati apabila membeli supaya tiada kesan yang tidak diingini berlaku.

Jadi, saya harap ia berguna

Dr. Siti Rahmayanti

"