Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Kulat dalam faraj dan rasa gatal

Anonim

Dock selamat pagi, saya ingin bertanya kepada saya b * d ** hanya tamat pengajian, ada pesakit yang datang, aduan dari kawasan Mrs.V. Selepas kaunseling saya memberikan keto terapi lisan * z * l, selepas itu petang dia lagi, katanya tambah Gatel, selepas itu saya cuba melihat Mrs.v dan ternyata itu benar di menteri-menteri utama labia yang dipenuhi dengan cendawan, malah ada yang hitam di lubang V ** g * n, saya segera membersihkannya, jadi pesakit memberitahu saya dia kali pertama menggunakan kondom 2 hari menggunakan kondom untuk haidnya, kini pada hari kedua haid menggunakan serbet sanitari yang telah tamat tempoh "dia baru mengetahui habisnya serbet kebersihan yang telah dia gunakan \" dia merasakan gatal, yang saya tanya apa "kulat menyebabkan pertumbuhan boleh menjadi alahan terhadap kondom atau dari padanya sendiri kerana kadal hingga 2 minggu Terima kasih ""

Salam,

Daripada apa yang anda katakan, perlu mengetahui status pesakit, sama ada berkahwin atau tunggal. Pada pesakit wanita yang mempunyai satu risiko jangkitan seksual boleh menjadi faktor risiko pada pesakit, dan penggunaan tuala wanita yang telah tamat tempoh dan kesan menghampiri haid juga boleh menjadi risiko yang memperburuk aduan tersebut.

Begitu juga, dalam pesakit yang berkahwin, risiko mengalami alergi terhadap bahan kondom yang digunakan (terutama jika menggunakan kondom dengan jenama atau jenis kondom baru) serta pengaruh persekitaran vagina pada masa mendekati haid juga boleh mempengaruhi aduan-aduan ini.

Oleh itu, anda harus mencadangkan pemeriksaan lanjut ke obstetrik untuk menilai kemungkinan jangkitan selain daripada jangkitan kulat, terutama jika dalam 2 hari akan datang aduan ini tidak bertambah baik. Oleh itu, doktor boleh merancang pemeriksaan mikrobiologi atau perut vagina untuk membantu menentukan punca aduan pesakit.

Rawatan dan penjagaan akan diberi berdasarkan keputusan peperiksaan yang diperolehi.

Anda juga boleh mencadangkan mengelakkan kimia rawatan dhaunya atau vagina untuk mengelakkan gangguan flora faraj normal.

Oleh itu, maklumat yang dapat kita sampaikan, juga membaca pelepasan vagina.

Dr. Ulfi

"