Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Keselamatan diet menggunakan julap

Anonim

Dokumen petang, ingin bertanya lagi. Adakah kita baik menggunakan julap, contohnya dulcolax dock? ""

Hello Dadang ......

Terima kasih atas soalan anda.

Pada dasarnya penggunaan julap bukan kaedah penurunan berat badan yang sihat, dan para pakar menyatakan bahawa tidak ada asas rasional, yang membolehkan seseorang menurunkan berat badan dengan mengambil julap.

Salah satu perkara yang boleh membuat masalah kesihatan jika julap digunakan sebagai penurunan berat badan, adalah ia boleh menyebabkan ketidakseimbangan elektrolit dan mineral dan dehidrasi. Jika dehidrasi berlaku dan bertambah buruk, ia boleh menyebabkan kematian.

Cuba petua mudah berikut untuk mengurangkan berat badan, termasuk:

  • Minum air sebelum makan, di mana menurut penyelidikan air minuman sebelum makan dapat membantu anda menurunkan berat badan kerana ia dapat memberi kesan kenyal, yang seterusnya akan membuat anda enggan makan makanan yang banyak.
  • Jangan lupa makan sarapan pagi, kerana jika anda terlepas sarapan, anda akan makan lebih banyak bahagian sepanjang hari.
  • Makan sebahagian kecil tetapi sering === makan empat kali atau sehingga lima kali sehari.
  • Makan makanan yang sihat dan berkhasiat.
  • Tidak perlu membenci makanan. Kuncinya bukan untuk menjauhkan diri, tetapi anda mesti tahu tahap normal yang boleh anda makan supaya anda tidak mendapat lemak.
  • Tidur dan rehat yang mencukupi.
  • Senaman yang tetap mengikut kemampuan.

Sekiranya anda melakukan kaedah di atas, berat badan anda tidak berkurangan, jadi kami gembira dengan segera melihat pakar pemakanan klinikal dan membincangkan masalah ini, supaya anda dapat melakukan rawatan lanjut.

Klik artikel di bawah yang sepadan dengan soalan anda:

MENINGKATKAN BERAT BADAN

Oleh itu penjelasan yang boleh kita sampaikan, mungkin berguna.

Salam,

Dr. Jati

"