Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Darah keluar semasa hubungan seks

Anonim

Dokumen, banyak yang mengatakan bahawa apabila perempuan mula-mula bersetubuh, vagina akan mengeluarkan darah. apa yang terbaik untuk dilakukan? membersihkannya, dan meneruskan hubungan seksual lagi. Sekiranya saya hanya mengabaikannya dan membersihkannya selepas menamatkan hubungan seksual. sila maklumat, doc! terima kasih. ""

Halo Johan,

Pertama sekali, kita harus terlebih dahulu meluruskan mitos-mitos dan fakta-fakta mengenai mengeluarkan darah pada malam pertama / ketika bersalin untuk kali pertama. Sesetengah wanita akan berdarah pada malam pertama. Ini biasanya terjadi kerana selsema denyut jantung. Tetapi perlu diingat bahawa tidak semua wanita akan berdarah semasa persetubuhan untuk kali pertama. Ini bergantung pada kesediaan wanita, sama ada dia santai atau tidak, dan keadaan selaput dada (elastik atau mudah robek).

Di kalangan wanita yang riang, dan selaput dendam adalah elastik, atau selaput dara juga telah koyak (bukan kerana hubungan intim), maka sangat mungkin apabila hubungan pertama tidak berdarah, dan itu normal, dan tidak boleh digunakan sebagai alasan untuk mengesyaki keperawanan wanita itu.

Selaput dara boleh merosakkan bukan sahaja kerana hubungan intim. Di kalangan wanita yang mempunyai selaput dara yang rapuh, selaput dara boleh merosot walaupun hanya dengan senaman, pecah, berbasikal, melancap, atau kerana terdapat sejarah kecederaan di sekitar kawasan kemaluan. Walaupun selaput dara telah koyak, kerana kecederaan misalnya, selagi wanita itu tidak pernah melakukan hubungan seks, wanita itu pastinya masih benar?

Kembali ke soalan anda, jika seorang wanita berdarah semasa persetubuhan untuk kali pertama, maka terpulang kepada anda sama ada untuk meneruskan hubungan intim atau untuk membersihkannya terlebih dahulu. Tiada penetapan standard mengenai perkara ini dan tidak ada kesan negatif yang disebabkan jika anda terus mempunyai hubungan intim ketika wanita berdarah tanpa terlebih dahulu membersihkannya. Ini lebih untuk keselesaan setiap rakan kongsi. Oleh itu, jawapannya bergantung kepada perjanjian dan keselesaan anda dan pasangan anda.

Berikut adalah artikel yang berkaitan dengan topik soalan anda:

Hymen dan keperawanan

Terima kasih dan semoga membantu,

Dr. Devika Y

"