Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

blackheads putih di hidung

Anonim

Dokumen saya telah memberi nasihat kepada 4 doktor dan ahli farmasi mengenai komedo yang sudah dekat dengan saya, mereka mengakui bahawa sukar untuk menyingkirkan blackedo ini, ada yang mengatakan ia terbakar atau risiko akan datang lagi, maka saya sebenarnya memberi krim 0.1 cm dan amg 2 cecair terus Ga-8. Ia tidak dapat membawa anda rambut hitam juga ... penyelesaian sekarang saya tidak tahu bagaimana datang dok? ""

Nisa yang terhormat ... Terima kasih atas persoalan anda.Anda perlu tahu terlebih dahulu bahawa bintik hitam putih adalah bulatan putih kecil pada kulit yang terbentuk daripada sel-sel kulit mati dan minyak bercampur dan terperangkap di dalam liang-liang.Adakah anda pernah berunding dengan Ahli Dermatologi atau pakar Pakar Kulit dan Ginekologi yang sebelumnya ???? Jika tidak, kami sangat mengesyorkan agar anda membincangkan isu ini dengan doktor SpKK dengan segera supaya pemeriksaan lanjut boleh dilakukan (fizikal, kulit, makmal, dll) supaya rawatan boleh diberikan dengan betul. Biasanya doktor SpKK akan menggunakan sejenis ubat retinoid topikal. Elakkan dari memotong bintik putih dengan kuku kerana ia akan mengakibatkan:

  • Kerengsaan kulit
  • Jangkitan
  • Blackheads menjadi sukar untuk menyembuhkan
  • Mengurangkan keadaan bintik hitam
  • dsb.
Klik DI SINI untuk melihat artikel yang sepadan dengan soalan anda. Penjelasan seperti yang boleh kami sampaikan, mudah-mudahan berguna. Jeti Satriyo

"