Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Mengatasi keadaan penyitaan

Anonim

Dokumen selamat pagi, Perkenalkan saya rizkynurulimanDok, Kenapa saya duduk atau berehat, saya mengalami pergerakan yang tidak sengaja menjadikan kaki dan lengan saya seperti sawan selama beberapa saat, tetapi dalam keadaan sedar, adakah itu termasuk epilepsi atau ayan? Dan bagaimana untuk mengendalikannya, bagaimana pula dengan dok. Sila jawab dok itu Terima kasih. ""

Hi.

Pergerakan yang tidak disedari tidak selalu disebabkan oleh penyitaan. Epilepsi adalah keadaan di mana terdapat gangguan aliran / elektrik di otak. jika anda menyedari pergerakan yang tidak direalisasikan, maka peluangnya bukan epilepsi. epilepsi terdiri daripada pelbagai jenis supaya gejala boleh berbeza. Epilepsi secara umumnya boleh menyebabkan sawan, baik keseluruhan atau sebahagiannya. Epilepsi juga boleh menyebabkan gejala yang tidak dikenali. Walau bagaimanapun, sawan dalam epilepsi biasanya tidak sedarkan diri apabila dia mengalami sawan.

Beberapa sebab yang mungkin menyebabkan keadaan yang anda alami adalah:

  • psikosomatik
  • dystonia
  • gegaran
  • Penyakit Parkinson
  • penyakit huntington

Oleh itu, jika sesungguhnya keadaan yang anda alami terus berlaku, anda harus memeriksa diri anda secara langsung ke pakar neurologi, supaya doktor dapat memeriksa keadaan anda secara langsung dan menyediakan terapi yang sesuai.

Ia disyorkan untuk tidak mengambil terlalu banyak kopi. minum air yang mencukupi. rehat yang mencukupi, dan elakkan tekanan yang berlebihan. jangan gunakan alkohol.

Artikel berikut boleh dibaca mengenai epilepsi

semoga berguna. terima kasih

"