Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Mengatasi sakit kaki tidak pernah sembuh kerana gout

Anonim

Doc, Arin Sekar, saya berumur 21 tahun ... semalam saya memeriksa darah, hasilnya ialah asid urik saya sangat tinggi 6.8 Saya mengalami gout seminggu tetapi kesakitan di kaki saya tidak hilang ... terima kasih "

Halo,

Peningkatan gout boleh memberi kesan kepada arthritis, menyebabkan rasa sakit dan kekakuan, selanjutnya jika tidak ditangani dengan betul boleh menyebabkan kecacatan sendi. Peningkatan gout boleh dipengaruhi oleh pola makan seperti pemakan ternakan, lemak, kulit, kacang, daging berlemak, dan sayur-sayuran hijau, contohnya makanan seperti bakso dan daun ubi kayu. Gout dilakukan pada pesakit yang mengalami sakit sendi. Sekiranya terdapat peningkatan dalam asid urik bersama kesakitan sendi, rawatan yang akan dilakukan oleh doktor adalah seperti mengambil ubat penahan sakit kelas NSAID sehinggalah kesakitan berkurangan, sambil mengambil diet purine yang rendah (minum gout) dan minum banyak, kemudian apabila sakit sendi telah reda hanya mengambil ubat gout. Pentadbiran ubat steroid boleh dipertimbangkan jika sendi dan kulit dirasakan panas, sakit dan reddened.

Adalah disyorkan untuk melihat doktor untuk pemeriksaan bersama, jika perlu, semak asid urik dan sinaran x bersama. Perhatikan kaedah untuk menggunakan ubat. Elakkan makanan yang tinggi dalam asid urik seperti kulit halus, kulit, daging berlemak, kacang, mengurangkan sayur-sayuran hijau. kompres sendi dengan air sejuk jika perlu.

klik artikel; URIC ACID. Makanan purin tinggi

"