Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Penyembuhan luka yang selalu basah pada zakar

Anonim

Saya berumur 31 tahun dan 2 minggu yang lalu di sunat. Zakar tidak terlalu membengkak yang lain adalah sedikit di bawah kepala zakar. Luka pada leher zakar sebahagiannya kering tetapi masih ada kekeringan kekuningan seperti nanah tetapi tidak berbau. Soalan saya ialah 1. Bagaimana untuk menyembuhkan luka yang sentiasa basah dan berlebihan, tidak berbau 2. Apabila saya cuba untuk melancap zakar masih sedikit menyakitkan ketika keras. Tp sangat sukar atau tidak ada keinginan untuk ejakulasi. Kembali ke bawah. Apa sebabnya, tuan. Adakah mungkin selepas berkhatan boleh berlaku dalam mengeluarkan sperma 3. Bilakah sperma boleh keluar seperti biasa. Sila jawab. Terima kasih. ""

Halo,

Terima kasih atas soalan di. Luka selepas khatan secara umum akan kering lebih kurang dalam masa 1 minggu jika dikekalkan dengan betul. Sekiranya luka anda mengalir keluar, saya cadangkan anda berjumpa doktor dengan segera supaya luka itu dirawat dengan baik, kerana luka yang merembeskan nan menunjukkan luka anda mempunyai jangkitan.

Terdapat beberapa cadangan yang boleh anda lakukan agar luka anda mengalami penyembuhan dengan baik, termasuk:

  • membersihkan kawasan sekitar luka dengan air suam kemudian keringkannya
  • mengelakkan geseran dengan pakaian
  • makan makanan yang tinggi dalam protein kerana ia dapat membantu mempercepat penyembuhan luka
  • elakkan melancap sementara luka masih basah

Apabila luka anda masih basah, masih ada rasa sakit yang menyebabkan ketakutan dan memberi kesan apabila anda menjerit. Penyunatan tidak akan memberi kesan kepada pembebasan sperma. Oleh itu, bersama-sama dengan luka yang menyembuhkan, ejakulasi akan kembali seperti biasa.

Jadi maklumat dari saya, mudah-mudahan berguna.

salam,

Dr. yuniar

"