Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

tetapi dari beras perang

Anonim

dok malam. anak kaka saya berusia 6 bulan tua.bb 7.2gram dan tb 70cm. Apabila saya memberikan 5 bulan kaka, saya memberi makan dia pada satu tim pisang pada waktu tengah hari, sekali sehari kerana dia setia untuk makan makanan seperti mengunyah dan cuba untuk mengambil makanan Saya makan dia sekali sehari. dan adakah anda berumur 6 bulan saya ingin cuba memberinya makan dua kali sehari saya baru cuba 3 hari lalu dan saya mahu makan dok itu. Saya ingin mencuba bahan-bahan lain yang diproses doc Dari beras merah sebelum saya cuba memasak nasi merah + dok kavang hijau selepas memasak, maka saya puri dengan penapis sehingga ujian menadado bubur dok .. dan terima kasih Tuhan kaka selesai makan dengan apa yang saya buat. selepas saya membiarkan ia pergi kira-kira 1 dan setengah jam cecair cecair telah berlabuh (ketika saya berkhidmat makanan saya tidur, dan ketika saya bangun saya memberikan makanan.) Mengapa ia boleh mencairkan, kemudian testur a Apabila saya meletakkan pulpa di atas meja Dan saya menutup dengan menggunakan mangkuk agar tidak diterbangkan. Soalan 1. Adakah benar bahawa berat dan ketinggian Kaka dilekatkan? 2. bagaimana untuk mempersembahkan beras merah yang betul supaya tidak mengurangkan kegunaannya. maaf dok agak lama. kemudian dapatkan dok sebelum ini. ""

Selamat malam, terima kasih kerana bertanya. Untuk mengetahui berat badan ideal anak anda, lihat carta di bawah.

Dalam graf di atas, biru untuk lelaki dan merah jambu untuk wanita. Sekiranya masih belum jelas, anda boleh cuba mencari sendiri di internet dengan kata kunci " berat badan untuk kanak-kanak lelaki / perempuan" untuk berat badan dan " panjang untuk kanak-kanak lelaki / perempuan " untuk ketinggian. Dalam kes anak anda, tanpa mengira sama ada anak anda lelaki atau perempuan, berat badannya masih ideal dan juga termasuk panjang selama 6 bulan.

Mengenai persembahan beras perang, sebenarnya walaupun ia menjadi tekstur cair, ini tidak semestinya menghapuskan kegunaannya. Lebih baik untuk anak anda, kerana pada usia 6 bulan, di mana pada usia ini kanak-kanak baru harus belajar bagaimana untuk makan makanan padat, makanan yang kurang tebal, lebih mudah untuk dia mencerna, kerana giginya masih belum dewasa, jadi terus apa Anda telah melakukannya, dan jangan lupa untuk sentiasa mengawal ahli pediatrik tentang pemakanan anak anda. Kami harap anda dan keluarga anda sentiasa sihat.

Itu sahaja, semoga membantu.

Dr. Amadeo D. Basfiansa

"