Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

mudah berkeringat walaupun dalam cuaca sejuk

Anonim

assalamualaikum .. selamat siang tuan doktor .. doc yang saya ingin tanya, ini ibu saya, tubuhnya kerap berpeluh tapi rasanya sejuk. Apa kaki sejuk setiap hari dok ... jika cuaca sejuk, peluh akan menambah banyak dan lemes menambah ... ibu saya mempunyai penyakit selama 1 tahun ... penyakit itu adalah apa yang doc? dan bagaimana untuk merawatnya? Adakah terdapat ubat semulajadi yang boleh menyembuhkan ibu saya? ""

Hello Hery ....... Terima kasih atas persoalan anda Syarat-syarat yang dialami ibu anda boleh menyebabkan masalah kesihatan yang disebut hyperhidrosis perubatan. Hyperhidrosis sendiri adalah keadaan di mana seseorang berpeluh secara berlebihan yang tidak disebabkan oleh haba atau aktiviti berlebihan atau bersenam Penyebab hyperhidrosis termasuk:

  1. Hyperhidrosis utama == hyperhidrosis tidak diketahui menyebabkan, tetapi pakar-pakar mengesyaki sebabnya menyebabkan gangguan kepada sistem saraf simpatik dan faktor genetik.
  2. Hyperhidrosis sekunder == punca biasanya dikenal pasti, termasuk: Penyakit Parkinson, ubat yang diambil, jangkitan, gangguan sel darah atau sumsum tulang, menopaus, hipoglikemia, hipertiroidisme, obesiti, serangan jantung dan lain-lain.
Kami sangat mengesyorkan agar anda membawa ibu anda untuk melihat Pakar Perubatan Dalaman melakukan beberapa siri peperiksaan lanjut seperti pemeriksaan fizikal, ujian darah lengkap, ujian air kencing, dan ujian peluh (kanji iodin, peluh thermoregulatory, dll), dan sebagainya. jadi punca sebenar timbulnya hiperhidrosis yang ibu anda alami diketahui dan akhirnya rawatan yang sesuai boleh diberikan. Cuba cadangan berikut untuk mengurangkan kejadian hyperhidrosis: elakkan makanan dan minuman yang mencetuskan peluh (pedas, panas, minuman keras, dan sebagainya), jangan gunakan pakaian yang ketat dan terbuat dari haba, elakkan tinggal terlalu lama di dalam bilik atau kawasan panas, dan lain-lain. Klik artikel di bawah untuk maklumat lanjut: HIPER HIDROSIS Penjelasan seperti yang boleh kita sampaikan, semoga berguna. Jati

"