Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Kesakitan perut yang lebih rendah disertai dengan gatal-gatal pada payudara tetapi keputusan ujian negatif

Anonim

Dokumen, saya ingin bertanya, saya telah berkahwin pada 5 Februari, sebelum saya berkahwin, saya baru sahaja selesai tempoh saya, dua minggu selepas saya berkahwin abdomen bawah saya seperti keras, maka payudara saya sering terasa gatal dan menyakitkan, mual dan muntah semulajadi lebih buruk daripada daging. Walau bagaimanapun, pada hari ke-22, saya masih tidak menggunakannya secara teratur, tetapi sehingga satu minggu kemudian, ia hanya berlangsung selama 4 hari dan perut saya masih ketat, di pyudra dan mual dan muntah, saya mengalami semuanya sekarang, dan punggung saya sakit, tetapi rasa hormat saya bro, bro, jawab kata laluan, sila ""

Selamat malam, terima kasih kerana bertanya. Mengetahui sama ada atau tidak kehamilan memang bukan perkara yang mudah, terutamanya jika tanda-tanda tidak menyokong satu sama lain. Apa yang anda perlu tahu ialah terdapat beberapa tahap tanda kehamilan. Tahap pertama dipanggil tanda yang menganggap, kemungkinan kehamilan yang paling rendah, iaitu tidak haid, sakit atau kekejangan abdomen, mual dan muntah, perubahan dalam payudara, perubahan pola kencing dan sebagainya.

Walaupun di atas adalah tanda kehamilan yang mungkin, salah satunya adalah pek ujian . TP dinyatakan sebagai tanda yang mungkin, dan bukan tanda pasti kerana terdapat istilah yang namanya positif palsu dan negatif palsu di mana hasilnya kelihatan positif apabila mereka benar-benar negatif dan sebaliknya.

Jadi dalam kes anda, kemungkinan anda hamil dan tidak mengandung masih besar, kerana kedua-dua tanda dan ramalan mungkin negatif pada orang yang hamil, dan boleh menjadi positif pada orang yang tidak hamil. Oleh itu nasihat kami, rujuklah keadaan anda kepada pakar obstetrik untuk mengetahui sama ada keadaan lain seperti jangkitan atau keabnormalan sistem pencernaan lain yang memainkan peranan dalam kemunculan keadaan ini dalam diri anda. Kami harap anda dan keluarga anda sentiasa sihat.

Itu sahaja, semoga membantu.

Dr. Amadeo D. Basfiansa

"