Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Kesakitan abdominal kiri yang lebih rendah

Anonim

Dermaga malam, saya ingin bertanya, 3 hari yang lalu ayah saya telah meninggalkan sakit perut bawah, bab sukar, dan angin terbuang. selepas diberikan ubat sembelit dan anti-sakit dari hospital, bapa saya akhirnya mendapat satu bab dan membazirkan angin. Kini ayah saya mengadu bahawa rasa sakit / sakit di perut dan kembali ke hospital mendapat hasil "katanya" ada batu di buah pinggang, selain tekanan juga naik. akhirnya ayah saya diberi ubat enatin herba, irsebartan, dan lisinopril. Ubat-ubatan yang diberikan tidak betul, bukan? mhon penjelasannya ya, terima kasih ""

Hi Desi, sakit bahagian bawah kiri perut pada lelaki boleh disebabkan oleh:

  • sembelit, najis yang keras
  • jangkitan gastrousus, dalam usus
  • jangkitan atau batu di buah pinggang kiri
  • Penyakit Crohn
  • kanser, dsb.
Sekiranya anda mendapati batu di buah pinggang bapa anda, maka anda harus melakukan kawalan rutin dengan doktor anda untuk memastikan bahawa batu tersebut tidak membiak, membesar dan menyebabkan gangguan pada fungsi jantung dan buah pinggang itu sendiri. Ubat-ubatan yang diberikan oleh doktor adalah: Herba Enatin, ubat herba yang berguna untuk menumpahkan batu oksalat di buah pinggang. Sudah tentu ia betul atau tidak, bukan kita yang menentukan. Orang yang paling memahami keadaan ayah anda pada masa ini adalah doktornya sendiri. ubat-ubatan, nasihat perubatan lain akan ditentukan oleh doktor berdasarkan hasil pemeriksaan rutin dan pengendalian prosedur batu ginjal. Irbesartan dan Lisinopril, adalah sejenis ubat anti-hipertensi, diberikan kerana peningkatan tekanan darah pada ayah anda. Beberapa cadangan dan petua dari kami:
  • Sekiranya batu itu masih kecil, maka batu tersebut boleh keluar dengan sendirinya, dengan minum banyak air dan kerap
  • Gaya hidup sihat, makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan, elakkan makanan dan minuman yang boleh berisiko membentuk batu
  • Nyeri boleh dikurangkan dengan ubat penahan sakit seperti paracetamol, ibuprofen
  • jangan menahan tab mandi
Untuk menambah wawasan anda tentang rawatan batu ginjal, sila baca: Ubat semulajadi untuk batu ginjal Ubat herba untuk batu ginjal seperti itu, semoga ia membantu.

"