Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

mengecilkan payudara sejak rawatan tuberkulosis

Anonim

tengah hari ingin bertanya? mengapa payudara saya mengecut lebih nipis, terutamanya sejak saya didiagnosis dengan pembesaran payudara, payudara saya mengecut walaupun ketika saya baru melahirkan payudara, ia agak ketat dan kini saya telah pulmonari tetapi tubuh saya masih utuh, saya rasa mengapa ada penyakit lain dalam badan saya ??? ""

Hello Omiey,

Saiz payudara bergantung kepada kelenjar lemak pada payudara, kehamilan, hormon, haid, genetik, pemakanan, berat badan, senaman, dan umur. Jika anda menurunkan berat badan, tentu saja, saiz payudara juga akan mengecut. Begitu juga, jika berat badan bertambah, maka saiz payudara juga meningkat. Semasa kehamilan dan bersalin, saiz payudara meningkat kerana payudara juga menghasilkan susu.

Tompok paru-paru tidak langsung menyebabkan payudara menurun, tetapi kerana pesakit yang mempunyai bintik paru-paru sering menurunkan berat badan, maka dengan berat badan drastik saiz payudara juga mengecut.

Jika anda ingin membesarkan payudara anda, anda boleh cuba untuk mendapatkan berat badan. Dengan peningkatan berat badan, diharapkan lebih banyak kelenjar lemak dan saiz payudara akan meningkat. Di samping itu anda juga boleh melakukan tip berikut:

  • Latihan yang memberi tumpuan kepada otot dada supaya payudara lebih tegang dan tidak kelihatan turun
  • Gunakan bra push up
  • Gunakan teknik kontur sebagai penyamaran solek sehingga payudara kelihatan lebih penuh
  • Elakkan merokok dan penggunaan alkohol
  • Makan makanan yang sihat dan berkhasiat

Sekiranya anda mahu payudara yang lebih besar dengan serta-merta dan hasil yang lebih jelas, anda boleh melakukan pembedahan plastik implan payudara. Rujuk pakar bedah plastik jika anda ingin melakukan prosedur ini.

Berikut adalah artikel yang berkaitan dengan topik soalan anda:

Bagaimana membesarkan payudara

Terima kasih dan semoga membantu,

Dr. Devika Y

"