Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Penggantian paracetamol dengan ibuprofen untuk sakit tekak

Anonim

Dokumen Bolehkah saya menggabungkan ibuprofen, tranabat, amoxicilin untuk merawat sakit tekak saya ... doktor memberi saya 3 paracetamol tranabat ubat dan amoksisilin saya boleh menggantikan paracetamol dengan ibuprofen ... terima kasih assalamualaikum wr wb ""

Hello. Selamat siang Zefanya.

Secara umum, paracetamol dan ibuprofen berfungsi sebagai demam dan reliever. Sekiranya seseorang tidak dapat menerima salah satu daripada ubat-ubatan ini, contohnya ia mempunyai alergi kepada parasetamol, maka biasanya doktor boleh menggantikannya dengan pentadbiran ubat ibuprofen (dengan catatan bahawa orang itu tidak mempunyai sejarah ibuprofen alahan).

Ibuprofen adalah ubat anti-radang bukan steroid yang berfungsi sebagai analgesik (reliever sakit) dan antipiretik (demam), amoksisilin adalah kelas antibiotik, dan Tranabat adalah ubat yang mempunyai komposisi Chlorpheniramine Meleate, Dextromethormphan, dan Phenylpropanolamine Hydrochloride, yang bahan-bahan ini merupakan kelas ubat untuk melegakan batuk dan selsema. Tiga kelas dadah boleh digabungkan untuk menangani aduan jangkitan saluran udara atas disebabkan oleh bakteria. Adalah disyorkan untuk memberikan masa 1-2 jam untuk mengambil setiap ubat.

Semoga ia membantu.

Salam, Dr. Denisa Libela

"