Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Penggunaan cecair berbeza untuk kanta lekap

Anonim

Hello dok, saya ingin bertanya. Saya mempunyai 2 cecair jenama cecair berbeza. Sentuhan cecair A digunakan untuk pembersihan melembutkan dan tempatnya sahaja, tidak boleh digunakan untuk titisan mata. Sedangkan B boleh digunakan sebagai titisan mata apabila menggunakan kanta lekap + cecair untuk softlens. Bolehkah saya menggunakan kedua-dua mereka pada masa yang sama dengan menyimpan kanta sentuh dengan cecair A, kemudian menggunakan cecair B sebagai titisan mata? Terima kasih. ""

Salam,

Dari maklumat yang anda sampaikan, anda perlu mengetahui terlebih dahulu petunjuk cecair B yang anda ada, dan di mana anda mendapatkannya. Selagi anda mendapatkan Cecair B ini dari doktor yang merawat anda, cecair B ini boleh digunakan dengan selamat mengikut arahan doktor anda. Walau bagaimanapun, jika anda mendapat cecair B ini dengan bebas, maka anda harus menyampaikannya secara terus kepada pakar mata anda mengenai cecair B jenama dan aduan yang anda rasakan.

Anda boleh mendapatkan cecair A bersama-sama dengan pakej pembelian lembut atau dijual secara berasingan. Tetapi untuk cecair B memerlukan petunjuk mengikut keadaan mata anda.

Oleh itu, kerana anda tidak menyebutkan cecair jenama B dan bahan aktif, dan dari mana anda mendapatnya, maka saya tidak boleh mengesyorkan penggunaannya bersama-sama dengan cecair A. Ini adalah untuk mengelakkan risiko yang tidak diingini dan kesan sampingan.

Ini adalah maklumat yang boleh kami sampaikan.

Dr. Ulfi

"