Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Punca dan cara untuk merawat haid lewat selama 3 bulan?

Anonim

Selamat pagi, doc, saya seorang wanita berusia 20 tahun dan satu. Inilah dokumentasi, setakat ini saya telah mula menstruasi, saya selalu mengalami haid yang terlambat, kadang-kadang 1 bulan lagi, 2 bulan kemudian menstruasi. Baru-baru ini, saya terlambat selama lebih daripada 3 bulan dari bulan Februari. Walau bagaimanapun, pada masa ini, saya mengalami penampilan bintik-bintik coklat seperti leucorrhoea, tetapi warna kuning mendung, insiden itu tidak disertai dengan darah atau sakit haid, tetapi kadang-kadang terdapat jerawat dari haid. Tolong bantu menjelaskan dok, apa sebab dan cara merawat haid untuk menjadi biasa sekali lagi, jika ada apa yang perlu saya lakukan, tolong jelaskan, doc. Terima kasih ""

Hello Dwi Maya Larasati,
Pasukan doktor kami telah menjawab soalan yang serupa dengan aduan anda, anda boleh mendengar perbincangan melalui pautan berikut:
mengatasi haid yang tidak teratur
Sekiranya anda masih ingin berunding secara terus dengan Doktor kami, sila muat turun (muat turun) dan log masuk dengan Aplikasi: Berbual dengan Doktor di playstore Android.
Sekiranya terdapat pertanyaan lanjut / pertanyaan baru, sila klik menu "Buat Soalan"
Terima kasih

"