Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Penjepit saraf

Anonim

Dokumen, saya ingin mendengar bahawa saraf saraf di bahagian kiri leher berkaitan dengan hubungan seks kerana jika saya mempunyai hubungan antara suami dan isteri, ia akan meningkat di bawah telinga ke pinggang "

Hello Maulana,

Keadaan saraf yang mencubit ini tidak berkaitan langsung dengan hubungan seksual itu sendiri.

Tulang belakang bermula dari leher ke bahagian atas punggung. Spin ini bertindih antara satu sama lain, dengan strukturnya sedemikian rupa sehingga membantu pergerakan leher dan badan. Di dalam setiap tulang terdapat beberapa lubang yang berfungsi sebagai tempat untuk pembebasan saraf dari tulang belakang. Pertimbangkan gambar berikut:

Di bawah keadaan biasa, saraf ini keluar dari lubang tanpa bersentuhan dengan struktur sekitarnya supaya pergerakan tulang tidak mengganggu saraf ini. Sekiranya keadaan berlaku menyebabkan lubang ini menjadi lebih kecil, ini menyebabkan saraf menjadi jengkel, menyebabkan rasa sakit, kebas, kesemutan, dan kelemahan anggota badan. Dengan keadaan lubang yang lebih kecil (yang mengikat saraf), posisi tulang belakang yang salah dapat memburukkan gejala. Seks boleh menjejaskan kedudukan tulang belakang ini apabila bergerak supaya gejala anda bertambah buruk.

Cuba untuk mengetahui kedudukan leher yang paling selesa untuk anda, mengelakkan pergerakan kepala ke kiri kerana kedudukan saraf mencubit di sebelah kiri.

Mudah-mudahan maklumat ini berguna.

Dr. Aloisia

"