Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Satu tahun 2 kali jika pembedahan mempunyai kesan

Anonim

Pada waktu malam, nama saya adalah Zhafirah. Oleh itu, saya didiagnosis 1 bulan lalu oleh pakar bedah leher kepala dengan struma sista tiroid dan pembedahan yang disyorkan. Tetapi 6 bulan yang lalu saya hanya menjalankan operasi lampiran, doc. Adakah tiada kesan jika bulan Ogos saya menjalani pembedahan tiroid? Terima kasih doc ""

Hi.

Sakit tiroid tiroid adalah keadaan di mana sista terbentuk dalam kelenjar tiroid. Tiroid itu sendiri adalah kelenjar penting untuk menghasilkan hormon tiroid. Tiroid mempunyai fungsi penting dalam metabolisme badan.

jika anda dinasihatkan menjalani pembedahan oleh pakar bedah leher kepala, dan 6 bulan yang lalu anda mempunyai operasi lampiran maka ia biasanya tidak mempunyai kesan. Selepas apendiks 6 bulan yang lalu, badan telah pulih sepenuhnya. Tetapi mungkin ia akan menjejaskan pelan / teknik operasi atau pelan anestesia yang akan dilakukan kemudian. Oleh itu, adalah disyorkan bahawa anda memberitahu doktor pakar mengenai riwayat radang lampau yang terdahulu. Sehingga pasukan doktor dapat menyesuaikan prosedur untuk prosedur yang sesuai sesuai dengan situasi Anda.

Artikel berikut boleh dibaca mengenai penyakit kelenjar tiroid

semoga berguna. Terima kasih

Dr. Danny

"