Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Penyelesaian untuk mengatasi kulit hitam

Anonim

Dokumen malam ini, tentang warna kulit, sebelum saya memberitahu anda sedikit lebih awal kerana kulit saya dilahirkan (kata orang) putih, kini ketika saya masih remaja, ketika saya masih bersekolah saya menyertai pengakap, selalunya garis-garis berarak di bawah sinar matahari, ke kulit Saya mendapat pucat, bagaimana pula dengan keadaan kulit saya yang berkurang dari selaran matahari yang masih boleh kembali ke putih seperti biasa? kerana apabila saya memeriksa, paha dan lengan atas kulit saya lebih putih berbanding bahagian lain yang terbakar matahari (terutama muka) jika ia boleh putih lagi, apakah nasihat doktor untuk memulihkan warna kulit saya menjadi putih lagi? sila jawab ya doc, terima kasih ""

Hello Harton,

Kulit putih bercahaya adalah impian kebanyakan orang. Banyak usaha yang dibuat oleh orang untuk mendapatkan kulit putih berseri. Jika memang kulit anda putih, dan kini anda mengalami kegelapan atau kegelapan pada kulit akibat cahaya matahari. Sebenarnya dengan menutup kulit anda dari matahari, dan menggunakan pelindung matahari jika anda benar-benar perlu bergerak di bawah sinar matahari. Kulit anda boleh bertukar putih seperti biasa. Walau bagaimanapun, ini memerlukan proses yang panjang untuk bulan.

Tetapi untuk membantu mempercepatkan proses pemutihan kulit, anda boleh menggunakan bahan semulajadi berikut:

  • Lemon
  • Papaya
  • Kunyit
  • Yogurt

Untuk mendapatkan lebih banyak keputusan tertentu, anda boleh berunding dengan pakar kecantikan. Doktor anda boleh mengesyorkan terapi yang sesuai untuk anda. Sekiranya perlu, ubat suntikan boleh dilakukan kepada anda. Walau bagaimanapun, jangan mengambil ubat untuk minum atau menyuntik tanpa berunding dengan pakar kecantikan. Juga elakkan sinar matahari, terutamanya berlebihan supaya proses pemutihan kulit kembali pulih lebih cepat. Gunakan pelindung matahari setiap kali anda bergerak ke luar rumah.

Semoga ia membantu,

Dr. Yosephine

"