Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

gatal tangan, kesakitan, panas dan kesakitan

Anonim

Pada waktu petang, saya masih berusia 2 hingga 16, saya bertanya dok. kenapa telapak tangan saya sama dengan tangan kanan saya, kadang-kadang gatal, panas, sakit, terus berdenyut (sakit) jg. dan gatal dan gatal tidak boleh memegang dok. semalam saya mengalami selama kira-kira setengah jam, dan kemudian ia adalah normal lagi tetapi beberapa minit kemudian saya terus melakukannya lagi, doc. Untuk masa yang lama seperti itu, ia boleh menjadi normal seperti dahulu. masalahnya, saya alami, hanya beberapa minit sahaja. itu mengenai \ "mengapa ia dok?" "

Hello Milatul, Rasa merasakan di bahagian tubuh tertentu tanpa gejala lain seperti bengkak, kemerahan, panas, dll. Boleh juga dipanggil neuropati di dunia perubatan. Neuropati adalah gangguan kepada saraf yang boleh menyerang sebarang saraf di mana-mana lokasi. Neuropati yang anda alami boleh dipanggil saraf sensori neuropati di mana gejala boleh:

  • Menonton sensasi dan menikam di kawasan masalah
  • Sakit dan menyengat
  • Baal dan keupayaan menurun untuk merasa sakit
  • Rasa kesakitan dari rangsangan syaraf yang tidak sepatutnya menyakiti sama sekali
  • Etc.
Untuk mengetahui punca sebenar masalah yang anda alami, lebih baik untuk berunding dengan pakar neurologi. Sekiranya diperlukan, doktor boleh melakukan pemeriksaan lanjut seperti ujian darah, EMG, CT Scan, dan sebagainya. Untuk ubat-ubatan sendiri mesti berdasarkan kepada punca-punca yang berlaku. Sekiranya anda mengalami kekurangan vitamin B, terapi vitamin B12 boleh dilakukan. Sementara itu, untuk mengurangkan kesakitan, doktor boleh memberikan ubat penghilang rasa sakit atau ubat antikonvulsan, dan lain-lain. Juga lihat artikel berikut. Diharapkan, Dr. Yosephine

"