Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Rakan saya panik

Anonim

Doktor saya ingin bertanya kepada selaput dara wanita yang tidak koyak dan yang memasuki kepala kawan saya dan seolah-olah terdapat sedikit sperma yang masuk. Adakah berpotensi mengandung? ""

Selamat pagi, terima kasih kerana bertanya. Kehamilan adalah satu proses yang berlaku bermula dengan persenyawaan telur oleh sel sperma. Jadi, apa-apa keadaan yang memberi peluang kepada sel sperma untuk bertemu dengan telur, boleh menyebabkan potensi kehamilan.

Dalam kes rakan anda, apa yang anda perlu ketahui ialah terdapat pelbagai jenis selaput dara, contohnya seperti yang ditunjukkan di bawah.

Dengan cara itu, sebenarnya sperma masih boleh melalui selaput dara kerana terdapat lubang di sebagian besar selaput dara. Di samping itu, sperma boleh berlangsung sehingga satu minggu dalam alat kelamin wanita kerana nutrien yang diperolehnya semasa masih dalam organ pembiakan lelaki, ini juga membolehkan wanita hamil walaupun melakukan hubungan seks semasa haid. Dan setakat ini, walaupun cara mengekstrak zakar sebelum ejakulasi selepas penembusan tidak menjamin wanita tidak hamil kerana mungkin ada sperma yang keluar terlebih dahulu melalui pelincir cecair atau air mani yang mempunyai ciri-ciri yang jelas dan agak melekat.

Jadi kesimpulannya, walaupun kecil, adalah kemungkinan wanita menjadi tetap hamil. Kami mencadangkan bahawa jika anda tidak hamil, elakkan tingkah laku berisiko ini terutamanya jika anda tidak sah sebagai suami dan isteri. Oleh itu, semoga menjawab soalan anda.

Dr. Amadeo D. Basfiansa

"