Jawatan Popular

Pilihan Editor - 2019

Ujung-ujungnya bergerak seperti penyendutan dan kesakitan

Anonim

Dokumen saya adalah frima. Umur saya ialah 29. Selama beberapa hari, buah zakar saya bergerak. Bahagian sabit. Saya suka keadaan perubatan. Adakah terdapat alahan dadah? Trimaksih ""

Selamat pagi Frima, terima kasih kerana bertanya. Uji atau buah zakar adalah salah satu organ pembiakan yang hanya wujud pada lelaki. Terdapat dua testis dan dikelilingi oleh pelbagai struktur, termasuk otot cremaster seperti yang ditunjukkan oleh struktur merah yang membungkus testis kiri dalam imej di bawah.

Otot ini membolehkan buah zakar bergerak, naik dan turun bergantung kepada suhu persekitaran sekitar. Jika suhu sejuk, buah zakar akan menghampiri badan untuk mencari kehangatan, dan jika suhu panas, buah zakar akan menjauhkan diri dari badan. Ini penting supaya testis sentiasa menghasilkan sel sperma yang berkualiti.

Dalam kes anda, syarat-syarat yang menggerakkan anda benar-benar bermakna perlu dijelaskan tentang apakah langkah itu. Sekiranya ia seperti kencang, ini boleh berlaku kerana pelbagai perkara, seperti kekurangan nutrisi, kecederaan otot, penggunaan ubat tertentu, penggunaan kopi, keletihan atau sebagainya. Ini secara semulajadi berlaku, bukan sahaja di otot cremaster, tetapi di otot badan keseluruhan. Keadaan ini biasanya menjadi lebih baik dengan sendirinya sehingga anda tidak perlu bimbang.

Sekiranya gejala-gejala ini menjadi lebih teruk, atau tidak berkurang seperti yang kita katakan, nasihat kami haruslah anda merujuk kepada pengamal umum anda terlebih dahulu untuk peperiksaan langsung. Dengan memeriksa secara langsung, salah faham lebih lanjut boleh dielakkan dan rawatan boleh lebih sesuai, termasuk jika ternyata ia perlu dirujuk kepada pakar tertentu.

Sementara itu, sebenarnya alahan dadah biasanya lebih ditunjukkan oleh beberapa bahagian badan yang gatal, bintik-bintik kemerahan atau bengkak, tidak meretas otot. Tetapi jika anda ingin menghentikan ubat tersebut, berunding dengan doktor anda yang menetapkan ubat itu kepada anda dan jangan berhenti sendiri. Oleh itu, semoga menjawab soalan anda.

"